Information

✓ Blanketter
Vi använder endast SVERAK:s blanketter vid kattungeköp.

✓ Utställning
Alla våra kattungar säljs som sällskap. Vill köparen ställa ut så tycker vi bara att det är roligt, vi har inga utställningsrestriktioner. Vi kan dock inte garantera att din kattunge växer upp och blir en utställningsstjärna.

Katter är levande varelser som utvecklas under lång tid, det tar upp till 5 år innan en Ragdoll är färdigvuxen. Först är de små nystan som kvickt växer till oproportionella youngsters. Hur din kattunge ska komma att se ut som vuxen kan ingen svara på. Vi kan bara gissa. Kom ihåg att utställning är en skönhetstävling så om katten har en felteckning enligt standarden är den inte lämpad för utställning och då informerar vi om det. Sedan är det alltid domaren som har sista ordet och avgör om felteckningen påverkar bedömning och placering.

✓ Avel
Om du köper en avelskatt från oss så föreligger inga hinder från vår sida. Däremot garanterar vi inte att kattungen växer upp och blir en, enligt rasstandarden, perfekt avelskatt och lämpar sig till avel. Det vi kan garantera är vad vi ser och har kunskap om före katten flyttar samt att vi har gjort allt för att avla fram en vacker och trevlig katt.

Vi förutsätter att köparen före avel har kunskap om:

• Vad som krävs av både ägaren och katten enligt rasstandard mm
• Vikten av att registrera stamnamn, samt att man kommer att registrera stamnamn.
• Rasstandarden för Ragdoll.
• SVERAK:s eller IDP:s regler för avel, försäljning och annonsering samt följer dessa.
• DNA-test, HCM- och njurundersökning och ev. blodgrupperat katten före avel samt genom för detta.
• Kattutställning samt att man är medlem i en klubb och har fått en bedömning av domare på katten.
• Har kattungen en defekt som gör att den enligt oss inte lämpar sig för avel erlägger vi katten med avelsförbud. Detta kommer vara bekräftat av veterinär samt inskrivet i stamtavlan att avelsförbud föreligger.

✓ Sällskap
Alla våra katter ska ha sällskap. En kattunge behöver mycket omsorg och uppmärksamhet särskilt i början. Därför är det viktigt att du som köpare verkligen planerar inför köpet av din kattunge.

✓ Pris
Alla våra katter prissätts individuellt, oavsett om du som köpare vill ha en sällskapskatt, ställa ut eller använda katten till avel. En Ragdoll från oss kostar runt 8000 SEK.
Försäljning till privatperson regleras genom Konsumentköplagen.
Försäljning till uppfödare (med eller utan registrerat stamnamn) regleras genom Köplagen.

✓ Fodervärd
Alla våra katter säljs som sällskap. Vi kan däremot tänka oss att placera en katt på foder i lämpligt hem någon gång i framtiden. Detta kommer att avtala särskilt.